Ce este reflexoterapia si ce beneficii ne aduce?

Ce este reflexoterapia si ce beneficii ne aduce?

Reflexoterapia sau masajul ce face minune asa cum mai este intitulata aceasta procedura este o categorie de masaj dedicata partii inferioare a corpului uman. Aceasta se bazeaza pe un principiu foarte simplu:

Fiecarui organ ii corespunde un asa zis punct reflex pe corp. Cand unul dintre organele noastre este afectat de o boala sau are o problema punctul sau reflexul semnaleaza problema, urmand ca acolo sa se depuna toxine ce trebuiesc eliminate. Acestea pot fi inlaturate prin masaj. Astfel circulatia sangvina va redeveni la normal iar organul va redeveni sanatos.

Una dintre partile unde se afla cele mai multe puncte reflex este talpa piciorului. Aceasta este de fapt o mini harta a intregului nostru corp. Organe precum creierul, rinichii, ficatul sau glanda endocrina au puncte reflex in talpa. Reflexoterapeutii sunt pregatiti sa maseze aceste zone si sa trateze sau sa previna dupa caz probleme ce pot survenii acestor organe. Acestia sugereaza ca este nevoie de un anumit numar de sedinte formate din cateva zeci de minute si durerea va fi luata cu mana la propriu.

Aveti insa grija la contraindicatii ! Exista si cazuri cand nu este permis sa apelam la aceasta procedura. Femeile insarcinate, persoane ce au rani in talpa sau persoanele cu hemoragii nu pot beneficia de reflexoterapie.

Reflexoterapia poate fi facuta si acasa. Nu e nevoie sa bati drumuri pana la cabinete,  poti apela la maseuri profesionisti care sa te ajute  sau sa deprinzi tainele tratamentului singur acasa. Ai nevoie de o harta ce sa contina schema punctelor reflexe si putina indemanare. Daca nu vrei sa te complici si tot ce doresti este sa te relaxezi, poti  apela la cabinetul nostru de reflexoterapie din Otopeni.