Masajul anticelulitic si beneficiile lui

masaj anticelulitic

Masajul anticelulitic ajuta la remodelarea tesutului adipos si la indepartarea celulitei intr-o proportie destul de mare. In functie de zona afectata, terapeutul actioneaza folosindu-si mainile sau instrumente speciale ( pentru presiune ) in vederea remodelarii tesuturilor si pentru a elimina aspectul nedorit.

Manevrele efectuate au o viteza sustinuta si pot varia de la o presiune destul de mica  la miscari intense menite sa te ajute sa scapi de celulita. Eficacitatea acestor manevre creste in cazul aplicarii uleiurilor sau a cremelor special concepute. Ca sa observi ceva rezultate totusi trebuie sa ai parte de ceva sedinte de masaj anticelulitic, numar stabilit de catre terapeutul tau in functie de gradul se supraponderalitate al tau cat si alte caracterisitici fiziologice proprii.

Exista mai multe tehnici de masaj dintre care enumeram:

  • Frictiunea – Miscari energice pentru stimularea circulatiei sangelui. Vizata este zona soldurilor si se incepe mereu din interiorul coapsei finalizandu-se cu exteriorul.
  • Framantarea. Pe toata suprafata coapsei, sunt prinse portiuni de piele cu o mana, iar cu cealalta se efectueaza rasuciri, similare cu framantarea aluatului de prajituri. Pe masura ce pielea capata suplete, masajul devine mai profund si mai ferm.
  • Presiunea. Aceasta manevra se efectueaza cu pumnul strans, in cercuri bidirectionale, prin alternarea mainilor. Miscarea se realizeaza intotdeauna de jos in sus, iar presiunile sunt ferme si viguroase (cu exceptia interiorului coapsei, unde presiunea este diminuata din cauza sensibilitatii pielii)
  • Lovirea. Zonele afectate sunt lovite cu palma intinsa si degetele mentinute perfect drepte, dar nu puternic, ci superficial si regulat. In cadrul acestei manevre, trebuie sa fie evitat interiorul coapselor. Terapeutul utilizeaza ambele maini si mentine un ritm dinamic.

 

Poti beneficia de masaj anticelulitic in Otopeni ! Oferim masaj anticelulitic in cabinetul nostru de masaj si reflexoterapie din Otopeni.